Μετά λύπης πληροφορήθηκα για το θάνατο του Μαραντόνα, ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας.

Είναι πολύ σημαντικό για τα άτομα τα οποία είναι επιτυχημένα και με επιρροή κατά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, να συμμετέχουν σε κοινωνικά προγράμματα και να συμβάλλουν στην επίλυση κοινών προβλημάτων. Τον Μαραντόνα θα τον θυμόμαστε ως υποστηρικτή πολλών φιλανθρωπικών έργων. Έλαβε μέρος στον «αγώνα αστέρων του ποδοσφαίρου» που οργάνωσε το Ίδρυμα Δημοσιογράφων και Συγγραφέων το 1995 για τα παιδιά στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη που είδαν το οδυνηρό πρόσωπο του πολέμου και συμμετείχε ενεργά στο να μοιραστεί αυτόν τον πόνο με τον κόσμο.       

Ο Προφήτης Μωάμεθ (ειρήνη μετ’ αυτού) έλεγε «Ο καλύτερος άνθρωπος είναι αυτός που κάνει καλό στους ανθρώπους». Εν προκειμένω, ακόμη και αφότου η ενεργή ποδοσφαιρική ζωή του Μαραντόνα τελείωσε, εκείνος συνέχισε τις δραστηριότητές του, συμμετέχοντας σε φιλανθρωπικούς αγώνες ποδοσφαίρου προκειμένου να συμβάλει στην καταπολέμηση της φτώχειας και της πείνας, έκανε δωρεές σε νοσοκομεία που παρέχουν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης σε ασθενείς με Covid, και υποστήριξε πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις.  

Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, στους συγγενείς και τα αγαπημένα του πρόσωπα και ελπίζω ότι θα τον θυμόμαστε πάντα για τις συνεισφορές του στην ανθρωπότητα.