Ο μήνας του Ραμαζανιού σε κάνει να νιώθεις την αφθονία και την γαλήνη του, τόσο στα τραπέζια όσο

και ανάμεσα στους ανθρώπους.

Τα τραπέζια του Ραμαζανιού στο εξωτερικό μοιράζονται με όλους ακόμα και με ξένους φίλους. Αυτή η ατμόσφαιρα ενότητας και αδελφοσύνης εκδηλώθηκε στην Αθήνα, στην πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Οι άνθρωποι του κινήματος χίζμετ δεν έκαναν τραπέζι (iftar) για να γιορτάσουν μόνο μεταξύ τους. Αλλά  άνθρωποι από διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς συγκεντρώθηκαν γύρω από το ίδιο τραπέζι.

Συγκεκριμένα , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πηγή, που ιδρύθηκε από Τούρκους στην Αθήνα, φιλοξένησε σημαντικές προσωπικότητες.  Σημαντικά ονόματα όπως η Μαριάννα Κακαουνάκη, η σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Αόρατοι, που προβλήθηκε τον Απρίλιο και έκανε τεράστια επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο, η Κατερίνα Μάρκου, ιδιοκτήτρια των Εκδόσεων Παπαζήση, ενός από τους σεβαστούς και καταξιωμένους εκδοτικούς οίκους,  παρευρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι. 

Κατά την διάρκεια της γιορτής , οι Έλληνες που ήρθαν από την Τουρκία στα χρόνια της απογραφής, διηγούνταν τις δικές τους ιστορίες ζωής. Συνοδευόμενο από παραδοσιακά τουρκικά πιάτα , διάλογο και ηρεμία, το τραπέζι (iftar) ήταν καθοριστικό για την ενίσχυση των γεφυρών μεταξύ των δύο λαών. 

Ο Καρδιοχειρουργός Καθ. Δρ. Said Işık, μίλησε και είπε: ‘’ 

‘’Ο προφήτης Ιησούς έφερε φως στον κόσμο. Δεχόμαστε τον Μωάμεθ ως πηγή φωτός. Σύμφωνα με τους στίχους της Βίβλου και του Κορανίου, οι Προφήτες είναι στην πραγματικότητα αδέρφια. Εάν ο Προφήτης Μωάμεθ και ο Ιησούς ζούσαν σήμερα, θα επιθυμούσαν την παγκόσμια ειρήνη και αδελφοσύνη. Επίσης, Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους  διανοούμενους αρχιτέκτονες , είπε: «Ας φτιάξουμε έναν αδελφικό κόσμο, χωρίς πόλεμο» Έτσι και εμείς ας εφαρμόσουμε αυτή την όμορφη ευχή και να φτιάξουμε έναν νέο κόσμο με θέμα τη φιλία και την αδελφοσύνη».